Zlato za McCann Zagreb na festivalu Effie 2019

McCann Zagreb i Konzum osvojili zlato na Effie 2019! Od ukupno 16 finalista Effie takmičenja, McCann Zagreb stoji iza čak tri kampanje!

Na Effie takmičenju održanom u sklopu Dana komunikacija, agencija McCann Zagreb osvojila je najsjajnije Effie odličje za megapopularnu kampanju „Zdravoljupci“ za klijenta Konzum.

Da podsetimo, potrebu za ovakvom kampanjom dokazala su i istraživanja da Hrvatima voće i povrće nisu najomiljenije namirnice te da su deca među prvih pet po gojaznosti u Europi. Istovremeno, kriza u Agrokoru prouzrokovala je pad poverenja Konzumovih kupaca. Izazov je bio vratiti to poverenje i pozitivno uticati na veću konzumaciju voća i povrća.

U sklopu Konzumovog programa vernosti predstavljena je grupa (TCC Global Goodness Gang) plišanog voća i povrća kojima je udahnut život i karakter i osmišljena je pesmica čija svrha nije bila samo da zabavi, već i da edukuje decu i roditelje. Od avgusta 2018. kada su se prvi put pojavili u hrvatskom medijskom prostoru, Zdravoljupci su sa lakoćom osvajali apsolutno sve – od najmlađih do najstarijih. Zaživeli su na brojnim komunikacijskim kanalima, a rezultati su fantastični.

Primećenost Zdravoljubaca u domaćinstvima s decom do 12 godina dosegla je neverojatnih 100%, nedeljna potrošnja kupaca Zdravoljubaca povećana je za 40%, prodaja voća i povrća porasla je za 15% (planirano je 5%), prodano je više od 570.000 Zdravoljubaca, što je 67% više od planiranog, YouTube video ostvario je više od 4,8 miliona pregleda, s više od 1.000 komentara i 15.000 lajkova , pojam „zdravoljupci“ tokom kampanje postao je najtrendy pojam na YouTube-u.

Nije naravno sve u brojkama, najveći rezultat Zdravoljubaca svakako je to što deca i dan danas pevuše pesmicu i neretko, uz sve ostale stvari na listi za „šoping“, roditelje mole da im kupe brokoli Branka, krušku Klaru, patlidžana Patrika i druge.

„Razumijevanje cjelokupne situacije u kojoj se klijent nalazi te ciljeva kojima teži, kao i okolnosti koje utječu na ostvarivanje tih ciljeva, ono je što McCann Zagreb čini idealnim agencijskim partnerom najjačih hrvatskih tvrtki i brendova već gotovo 30 godina. Zdravoljupci i rezultati koji su ostvareni ovom kampanjom, tomu su testament“, izjavio je Tomislav Presečki, glavni direktor agencije McCann Zagreb.

Agencija McCann Zagreb postigla je veliki uspeh na Effie takmičenju, jer je, pored osvajanja zlatne nagrade, u finalu bila prisutna s čak tri rada: Zdravoljupci za Konzum, Shake&Take za The Coca-Cola Company i M1 NOGOMET za Hrvatski Telekom.

„Pravo povjerenje na relaciji klijent - agencija gradi se dugo i polako, no najveća snaga McCanna su ljudi koji o tome znaju sve i pokazali su to već nebrojeno puno puta“, zaključuje Bianka Stojanov, Business Leader, McCann Zagreb.