Veliki uspjeh McCann agencija na BalCannes festivalu

Posebna nagrada, NEW NORMAL – IZVANREDNI LAV ZA IZVANREDNE UVJETE, za projekat Hvala vam, doktori

Agencije I&F Grupe i ove godine ostvarile su veliki uspjeh na regionalnoj smotri kreativnosti BalCannes. Ukupno četiri kampanje agencija McCann Beograd i McCann Zagreb prepoznate su kao najbolje u okviru 25 izdvojenih radova koji su obilježili prethodnu godinu. Ovaj uspjeh dokaz je sjajnog timskog rada i partnerske suradnje, kako između klijenata i agencija, tako i među agencijama unutar komunikacijskog sistema I&F Grupe.

Nagrađene su kampanje agencije McCann Zagreb “BONBON – Bontovnici” i “HT - Unlimited” za klijenta Hrvatski Telekom.

“Veseli nas vidjeti naša dva projekta u finalu regionalnih kreativnih kampanja. Posebno jer su te kampanje odraz našeg brand pozicioniranja. Mi preuzimamo ulogu kreiranja svijeta boljih mogućnosti putem tehnologije i digitalizacije društva. Naši brandovi te vrijednosti prenose i materijaliziraju, a u ovom slučaju i putem izvrsne komunikacije uz pomoć naše kreativne agencije McCann, što je struka i prepoznala. Čestitam cijelom timu uključenom u projekte i agenciji,” rekla je Branka Bajt, Brand direktor Hrvatski Telekom.

Izvršni kreativni direktor McCann Zagreb, Daniel Vuković, ističe: “Sretni smo zbog uvrštavanja naše 2 kampanje među 25 najboljih regionalnih kampanja objavljenih u posljednih godinu dana. Posebno zbog toga što se radi o velikim i važnim kampanjama za Hrvatski Telekom, našeg najvećeg klijenta. Danas, više nego ikad, tvrtke trebaju agencije koje razmišljaju kako unaprijediti poslovne rezultate i podići vrijednost njihovih brandova. McCann Zagreb još je jednom pokazao da je upravo takav partner svim svojim klijentima jer ima kontinuitet u kreiranju iznimno učinkovitih i kreativnih kampanja koje prepoznaju potrošači, ali i članovi žirija na festivalima.”

Među najboljih 25 kampanja regije izdvojene su i kampanje “Plazma rituali” i “Hvala vam, doktori”, koje je McCann Beograd realizirao u suradnji s agencijom UM Beograd.

“U godini koja se nije dogodila nikome već duže od stoljeća, kreativnost je ipak našla svoj put. Vrlo smo ponosni na naš cjelokupan rad i suradnju s klijentima i veselimo se uspjehu naše dvije kampanje,” rekla je Jana Savić Rastovac, izvršna kreativna direktorica McCann Beograd, i dodala: “Veoma smo počašćeni ovom posebnom nagradom, koja predstavlja priznanje za kreativnost naše agencije u svakom vremenu, pa i vremenu pandemije. Nagradu New normal posvećujemo svim liječnicima i zdravstvenim radnicima u našoj regiji, kao izraz duboke zahvalnosti za njihove napore u 2020.“

 “Ideja za kampanju nam je došla upravo od naših potrošača. Većina Plazma korisnika svoje rituale konzumacije shvaća veoma ozbiljno. Za kampanju Plazma rituali dobili smo brojne pozitivne reakcije ljudi na našim digitalnim kanalima komunikacije. Nadamo se da će se svatko moći prepoznati u nekom od njih, a vjerujemo da je ova kampanja inspirirala ljude i za njihov novi Plazma ritual,” kaže Aleksandra Savić, Senior brand managerica u tvrtki Bambi.