Uspešna kampanja agencije McCann Skopje za Skopsko pivo

Makedonska javnost ovih dana bila je svedok lansiranja jedne sasvim sveže, neobične i atraktivne marketinške kampanje. Najveći makedonski brend, “Skopsko pivo” predstavio je javnosti svoju novu komunikacijsku platformu sa kojom okreće sledeću stranicu u svojoj 90 godišnjoj istoriji.

“Jedno je Skopsko” je sloga kampanje koji produžava priču brenda koja je počela još od daleke 1924g. U toku svoje bogate istorije, Skopsko je uspelo da zadrži najviši nivo kvalitetata istovremeno prateći trendove, potreba i očekivanja potrošača, što još jednom dokazuje ovom kampanjom.

Vladimir DimovskiNova marketinška kampanja koju je kreativno osmislila agencija “McCann Skopje” ima za cilj da učvrsti poziciju omiljenog piva I da popularno Skopsko približi novim potrošačima.

“Saradnja agencije “McCann Skopje” sa Skopskom Pivarom odvija se već desetak godina unazad. Tokom godina, prerasli smo odnos agencija - klijent i postali partneri koji se poznaju, poštuju, znaju zajedničke ciljeve i kako da ih ostvare. Pre par meseci na konkursu smo dobili da radimo i za brand Skopsko. To je bilo prirodni nastavak naše saradnje” kaže direktor agencije “McCann Skopje” Vladimir Dimovski i dodaje: “Veliko je zadovoljstvo i odgovornost raditi za najveći domaći brend. Uložili smo puno entuzijazma, znanja, iskustva i pre svega, kreativnu strast pripremajući komunikacijsku platformu. Uspeli smo da pretočimo identitet i vrednosti brenda u savremen i atraktivan kreativni izraz koji komunicira sa potrošačima. Po reakcijama ovih nekoliko dana, vidim da smo privukli veliku pažnju potrošača i da im se nova kampanja dopada. Kampanja je tek počela, ali mislim da smo zajedno sa marketing timom “Skopske Pivare” napravili pun pogodak".

Novi vizuelni identitet spoj je tradicije, vrednosti i sposobnosti da se bude u toku sa novim vremenom. “Jedno je Skopsko” nazdravlja pozitivnosti, optimizmu, verovanju u sebe, iskrenosti, vrednovanju malih i velikih stvari u životu. Kampanja sa potroščima komunicira preko različitih medija I kanala: od tv, radio, print, OOH reklama, digitalnih medija, promotivnih materijala, do aktivacije na samim prodajnim mestima.

Reklamni spot možete pogledati na:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QeHJtO3ATGI#t=26

Tekst je objavljen na portalu Media marketing

Marketinšku agenciju “McCann Beograd” 1997. godine osnovao je Srđan Šaper. Agencija “McCann Beograd” pruža ceo spektar kreativnih usluga i deo je „McCann Grupe”, jednog od najvećih komunikacijskih sistema u jugoistočnoj Evropi, koji posluje u osam zemalja: Srbija, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Albanija, Hrvatska, Slovenija i Bugarska. “McCann Grupa” ima preko 150 nagrada osvojenih na domaćim i međunarodnim festivalima i jedina je kompanija sa ovih prostora koja je osvojila dva kanska lava na najznačajnijem svetskom advertajzing festivalu u Kanu. “Zlatnog lava“ 2009. godine osvojila je agencija “McCann Skoplje”, a 2011. godine „Bronzanog lava“ dobila je agencija “McCann Beograd”. Sve agencije, članice “McCann Grupe”, kao deo najveće svetske komunikacione grupacije „McCann Worldgroup“, svojim kvalitetom i načinom rada, klijentima pružaju najbolje međunarodno iskustvo i vrhunsku lokalnu ekspertizu iz oblasti komunikacija.