UM Zagreb i Zagrebačka pivovara treću godinu zaredom najbolji na Effie Croatia

Na Danima komunikacija, najvećem festivalu advertajzing industrije u Hrvatskoj koji se i ove godine tradicionalno održao u Rovinju, agencija UM Zagreb dobila je najveći broj prestižnih nagrada – Grand Prix nagradu, dve zlatne i jednu srebrnu Effie nagradu. Nagrada Effie najbolji je pokazatelj efikasnosti kampanje koja se dodeljuje najboljim oglašivačima i agencijama za tržišne komunikacije po kriterijumima kreativnosti, strategije i ostvarenih tržišnih rezultata. Najznačajniju nagradu Grand Prix, kao i zlatni Effie, UM Zagreb kao medijska agencija dobio je zajedno s klijentom Zagrebačka pivovara za kampanju „Žuja je zakon“ (2015-2017) u kategoriji „dugoročna efikasnost“.

Osim za kampanju „Žuja je zakon“, Zagrebačka pivovara i UM Zagreb nagrađeni su za još dve kampanje - zlatnim Effie-em za kampanju „Budi hrabar – počeši s razlogom“ i srebrnim Effie-em za kampanju „Mame i tate su zakon“.

„Ponosni smo što smo i ove godine sudjelovali u osvajanju Effie Grand Prixa, već treću godinu zaredom, a što je uistinu nesvakidašnji uspjeh jednog oglašivača i agencija koje s njim surađuju. Čestitam Zagrebačkoj pivovari koja nas motivira da iz dana u dan opravdavamo povjerenje koje su nam ukazali. Zagrebačka Pivovara ovim se još jednom izdvojila kao lider na domaćoj marketinškoj sceni, a nama je velika čast da ih već više od 25 godina pratimo u području medijskog planiranja i zakupa. Veliko hvala svim kolegama iz UM Zagreb i čestitam ostalim agencijama koje su surađivale na ovim projektima i zajedno stvorile osnove za dugoročan uspjeh, što je i ultimativni cilj svake ozbiljne kompanije“ istakao je Mario Lovrić, direktor UM Zagreb.

Effie nagrada je među najprestižnijim globalnim nagradama u industriji tržišnih komunikacija i dodeljuje se snažnim idejama koje su kroz kampanje ostvarile cilj, odnosno značajan rezultat za klijente i brendove. Devetu godinu zaredom u Hrvatskoj, Effie nagrade dodeljene su oglašivačima i agencijama koje su se svojim strateškim pristupom, kreativnom komunikacijom i realizacijom ideja posebno istakle u segmentu marketinških aktivnosti i postignutih tržišnih rezultata. Ova priznanja temelje se na preciznim i jasnim parametrima i najbolji su pokazatelj da se ulaganje u marketing isplati.

I&F McCann Grupa jedan je od vodećih komunikacionih sistema koji 20 godina uspešno posluje u 12 zemlja jugo istočne Evrope i nordijske regije. Naš posvećen tim čini 600 talentovanih profesionalaca, koji svakodnevno sarađuju na integraciji marketinških kampanja, promotivnih aktivnosti, organizaciji događaja, dizajnu, planiranju i zakupu medijskog prostora, PR, produkciji, komunikaciji u oblasti zdravstva, kreiranju TV sadržaja,kao i na svim formama digitalnog marketinga. Agencije koje posluju u okviru I&F McCann Grupe deo su McCann Worldgroup (www.mccannworldgroup.com),jedne od najvećih svetskih agencijskih mreža,osnovane 1902.godine koja posluje u više od 120 zemalja sveta, i u vlasništvu je Interpublic Group (IPG) (www.interpublic.com) sa sedištem u Njujorku.