UM Zagreb i H&M mogli bi da se nađu u Ginisovoj knjizi rekorda

Vjesnikov neboder u Zagrebu u petak je zasijao u novom odelu. Doslovce. Naime, H&M je za promociju nove kolekcije odeće Giambattista Valli x H&M 67-metara visok neboder "obukao" sa svih strana u ogromno platno na kom se nalaze fotografije novih modnih krpica poznatog trgovačkog lanca. Poduhvat je realizovao UM Zagreb u saradnji sa provajderom Fini oglasi i zahvaljujući tom projektu mogli bi ući i u Guinnessovu knjigu rekorda.

"Ovo je zasigurno jedinstven slučaj u svijetu da je neka tvrtka platnom prekrila cijeli jedan neboder, jer inače se za potrebe reklame neboder oblijepi naljepnicama, ali ovdje smo baš povukli platno preko cijele zgrade. U Hrvatskoj je ovo sigurno najveće platno, odnosno isprintana reklama, a dobili smo i neke informacije da je možda i najveće u ovom dijelu Europe. Spominjali su nam i Guinnessovu knjigu rekorda, no to još sve moramo provjeriti" - kaže Tomislav Gojšić, direktor kompanije Fini oglasi.

U postavljanju je učestvovalo 50-ak ljudi, među kojima su bili radnici, alpinisti i koordinatori, a trebalo im je ukupno 15 sati. Platno su morali da odnesu ručno, stepenicama do 17. sprata, tj. vrha zgrade, nakon čega su reklamu spuštali sprat po sprat, a zatim je paralelno usklađivali s uglovima nebodera i ‘obukli’ 5000 m2 u novo odelo.

H&M je brend koja voli izazove i nove prostore oglašavanja, a UM Zagreb je, uz svoje provajdere uspeo da pronađe prostor koji izlazi iz standardnih okvira. Tako je i došlo do ideje da se uradi nešto neviđeno, iako isprva nije delovalo moguće. Ipak, na kraju su uspeli i stvorili taj traženi "wow" efekt.