THE BEST OF 2017: ŽARKO VELJKOVIĆ

U ovom broju, otkrivamo koje je lokalne, regionalne i internacionalne kampanje Žarko Veljković, kreativni direktor agencije McCann Skopje, izdvojio kao najbolje u 2017. godini.

The Worlds Biggest Asshole

Ponekad da bi se komunicirala neka ideja, potrebno je napraviti samo jedan video bez velike potrebe da se pravi kampanja. The "Worlds Biggest Asshole" je tipičan primer dobrog "storytelling-a". Imamo jedan fenomenalno osmišljen i režiran video koji nas intrigira, nervira, zabavlja, rastužuje, prenosi poruku i motiviše nas da je prenesemo preko društvenih mreža.

Did You Mean MailChimp?

Briljantan primer kako se pravi integrisana kampanja. Na vrlo originalan način se komunicira kompanija čije su usluge vezane za male e-commerce biznise. Za ovakve brendove se uglavnom očekuje korporativni pristup tako što se predstavi kompanija i delatnost na najosnovniji način. Ovaj primer dokazuje da može drugačije i zabavnije. Ideja je nastala kao sponzorski džingl za podcast (Soundcloud - MailChimp promo on serial) a tri godine kasnije je prerasla u neverovatno veliku i kreativnu kampanju.

Burning Stores

Adweek – Burger king

Print is not dead! Neverovatno hrabar i genijalan serijal Burger Kinga koji priča o ključnom benefitu proizvoda a to je da se njhovo meso griluje na otvorenom plamenu. Ideja je bazirana na statistici da njihovi restorani imaju najveci procenat požara. Agenija i klijent imaju moj duboki naklon.

P.S. Fearless Girl je definitivno kampanja koja je obeležila ovu godinu. Ne znam šta bi još mogao da dodam, zato sam je ovaj put preskočio.

Honorary mentions:

Jose Cuervo / Tomorrow is Overated

Live Fearless / Blood

I&F McCann Grupa jedan je od vodećih komunikacionih sistema koji 20 godina uspešno posluje u 12 zemlja jugo istočne Evrope i nordijske regije. Naš posvećen tim čini 600 talentovanih profesionalaca, koji svakodnevno sarađuju na integraciji marketinških kampanja, promotivnih aktivnosti, organizaciji događaja, dizajnu, planiranju i zakupu medijskog prostora, PR, produkciji, komunikaciji u oblasti zdravstva, kreiranju TV sadržaja,kao i na svim formama digitalnog marketinga. Agencije koje posluju u okviru I&F McCann Grupe deo su McCann Worldgroup (www.mccannworldgroup.com),jedne od najvećih svetskih agencijskih mreža,osnovane 1902.godine koja posluje u više od 120 zemalja sveta, i u vlasništvu je Interpublic Group (IPG) (www.interpublic.com) sa sedištem u Njujorku.