Šta si spreman da uradiš da bi zaštitio svoju porodicu?

Domaća serija „Besa“ od 16. decembra ekskluzivno na SUPERSTAR TV mts televizije

Serija je realizovana u koprodukciji Antenna Group Studios, Adrenalin i Red Planet pictures.

U serijalu „Besa“, koji oslikava običaj čvrstog obećanja koje se mora održati i po cenu života, lavirint nepredvidivih okolnosti ukršta puteve Uroša, običnog čoveka, i Dardana, regionalnog šefa mafije. Kroz 12 epizoda, svake nedelje od 21h na SuperStar TV-u (kanal 103 mts TV-a) gledaćemo do koje granice je Uroš spreman da ide da bi zaštitio svoju porodicu.


Serija „Besa“, rađena po najvišim produkcijskim standardima, okupila je poznate svetske i domaće scenariste kao i regionalnu i inostranu glumačku postavu. Prvi put na našim prostorima proslavljeni britanski scenarista Toni Džordan (poznat po TV serijama Hustle, Life on Mars...) zajedno sa timom pisaca iz našeg regiona i scenaristom Mladenom Matičevićem, kreirao je prvi domaći serijal koji prati sve standarde poznatih britanskih dramskih serija.


„Nakon rada na mnogim dramskim serijama u Engleskoj i Americi, moram priznati da je rad na `Besi` bilo jedno fantastično iskustvo. Odlična produkcija i glumačka ekipa donose gledaocima seriju istog kvaliteta kao i u Engleskoj. Lepo je videti da originalne drame, kao one koje se mogu videti širom sveta, dolaze i sa Balkana, a da predstavljaju univerzalne priče sa kojima možemo svi da se identifikujemo”, izjavio je Toni Džordan, glavni pisac i kreator serije.


„mts televizija razvija se u modernu platformu koja svojim sveobuhvatnim programskim sadržajem zadovoljava i najzahtevnije ukuse naših gledalaca. Budućnost telekomunikacionog biznisa sve više je vezana za multimedijalne usluge, pre svega televiziju. Svako ko želi da bude lider u tom poslu mora svojim korisnicima da pruži najbolji sadržaj, prvenstveno u domenu zabavnog i sportskog programa. Pokretanjem SuperStar TV-a mi smo upravo to i imali za cilj, a početkom emitovanja serije `Besa` jasno potvrđujemo svoju rešenost da najkvalitetniji domaći serijski program bude okosnica naše ponude“, izjavio je Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe.


„Antenna Group Studios ponosna je na novi projekat koji je, sa sigurnošću mogu reći, pomerio granice kako u srpskoj tako i regionalnoj produkciji. Posle osvajanja Holivuda putem ulaganja u najuspešnije produkcijske kompanije – `Imagine Entertainment` i `Propagate`, naša kompanija nastavlja svoj rast i u regionu investirajući u najbolje i originalne medijske sadržaje poput serije `Besa`. Ovaj projekat okupio je sjajan produkcioni i glumački tim iz celog regiona. To je izuzetna, uzbudljiva i veoma osetljiva priča. Uverena sam da će publika biti oduševljena, kako kod nas, tako i u svetu jer će se serija prikazivati i van regiona. Naša kompanija, Antena grupa nastaviće sa investicijama u inovativne sadržaje koje će pomerati granice u daljem razvoju TV industrije u Srbiji i u svetskim okvirima“, izjavila je Manja Grčić, direktorka Antena grupe za Srbiju i Crnu Goru.


Serija je snimljena u međunarodnoj koprodukciji Antenna Group Studios, Adrenalin produkcije i Red Planet pictures, a ekskluzivna prava na premijerno emitovanje ima mts televizija.
Tea Korolija, producent Adrenalin produkcije, kaže: „`Besa` je najveći projekat koji smo do sada radili i jedan od najvećih TV projekata u regionu. Ponosni smo što smo okupili ekipu koja je od kreatora, glumaca i reditelja oformila međunarodni tim koji će na ekrane preneti uverljivu priču u stilu popularnih serija Breaking Bad ili Ozark, a obrađuje teme koje se tiču morala, identiteta i međuljudskih odnosa.“


Serija broji oko 200 glumaca sa celokupnog prostora bivše Jugoslavije, kao i inostrane glumce iz Albanije, Velike Britanije i Francuske. Autorski tim na čelu sa rediteljem Dušanom Lazarevićem (Death in Paradise, Misfit...) snimao je seriju „Besa“ više od 120 dana, na atraktivnim lokacijama širom Balkana.
Glavne uloge igraju Radivoje Bukvić, Miloš Timotijević, Arben Bajraktaraj, uključujući i glumačku ekipu koju sačinjavaju: Lana Barić, Milica Gojković, Milan Marić, Gresa Pallaska, Radoslav Milenković, Hana Selimović, Marko Janjić, Mensur Safqiu, Boris Milivojević, Ivan Zarić, Sebastian Cavazza, Kamka Točinovski, Milena Radulović, Slaven Došlo, Boris Kobal, Elizabet Brodić, Dušan Kovačević, Neritan Licaj, Nebojša Dugalić, Mirsad Tuka i mnogi drugi.
Serija „Besa“ je prvi ekskluzivni sadržaj koji ćete moći da gledate na SuperStar TV -u, kanalu koji je za kratko vreme emitovanja postao omiljena adresa svih korisnika mts televizije.