I&F McCann Grupa podržala konferenciju "Srpsko – britanski odnosi od XIX do XXI veka"

Na Fakultetu političkih nauka održana je konferencija pod nazivom "Srpsko (jugoslovenski) – britanski odnosi od 19. do 21. veka" u organizaciji Centra za britanske studije Fakulteta političkih nauka. Konferenciju su otovoriili Denis Kif, ambasadar Ujedinjenog Kraljevstva u Beogradu, prof. Dragan Simić dekan Fakulteta političkih nauka i prof.em. Vukašin Pavlović, Predsednik veća Centra za britanske studije.

Tokom dva dana u okviru konferencije održano je više panel diskusija koje su za temu imali razvoj srpsko-britanskih odnosa. Posebna pažnja posvećena je kulturnim i obrazovanim vezama. O istoriji odnosa između dve zemlje, perspektivama razvoja, kulturnoj povezanosti, i mogućnostima ekonomske saradnje diskutovalo je preko 25 priznatih stručnjaka iz oblasti međunarodnih odnosa, kulture, obrazovanja i istoriografije iz Britanije, Srbije i regiona. Pored panel diskusija, u okviru konferencije je prikazan i dokumentarni film "I married a Serb. The Fabulous Five." u režiji Anberina P. Stevanovića.

"Velika je čast za mene i I&F McCann Grupu da podržimo i pomognemo organizaciju ovog događaja Centra za britanske studije na Fakultetu političkih nauka. Za mene je razlog veoma ličan - smatram da je Velika Britanija zemlja koja je uticala na mene i celu generaciju mojih vršnjaka. Mislim da je taj uticaj na kulturu i uticaj britanske pop kulture oblikovao način na koji mislimo i oslobodio naše umove. Želeo bih, i trudiću se da se ovaj uticaj pronese i u budućnosti i siguran sam da će Centar za britanske studije dati snažan doprinos tom cilju", rekao je Srđan Šaper na koktelu održanom u prostorijama Aerokluba.

Prof. Slobodan Marković, organizator događaja i pokretač Centra za britanske studije Fakulteta političkih nauka, istakao je da se Srbija još od kraja Hladnog rata oslanjala na značajnu pomoć Velike Britanije u razvoju i jačanju države, ali i mogućnostima za građane Srbije da rade i obrazuju se u Velikoj Britaniji. Prema njegovim rečima, Centar za britanske studije Fakulteta političkih nauka nastojaće da neguje postojeće i kreira nove veze između obrazovnih ustanova Srbije i svetski poznatih univerziteta u Velikoj Britaniji.

Među učesnicima konferencije bili su i Ser Džon Rendal, član Krunskog saveta britanske krune, bivši zamenik šefa poslaničke grupe Konzervativne stranke u Britanskom parlamentu gde je bio aktivan u odborima prijateljstva Britanije i Srbije; Dejvid Gauen, bivši ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji i Crnoj Gori, odličan poznavalac srpskih manastira; prof. međunarodnih odnosa Kristofer Koker, predavač na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka; prof.Džejms Ker-Lindzi sa Univerziteta Sent Meri, saradnik Centra za Jugoistočnu Evropu pri Londonskoj školi ekonomije i odličan poznavalac prilika na Kosovu i Metohiji; prof. Vesna Goldsvorti, poznata književnica i naučnica, i drugi.

I&F McCann Grupa jedan je od vodećih komunikacionih sistema koji 20 godina uspešno posluje u 12 zemlja jugo istočne Evrope i nordijske regije. Naš posvećen tim čini 600 talentovanih profesionalaca, koji svakodnevno sarađuju na integraciji marketinških kampanja, promotivnih aktivnosti, organizaciji događaja, dizajnu, planiranju i zakupu medijskog prostora, PR, produkciji, komunikaciji u oblasti zdravstva, kreiranju TV sadržaja,kao i na svim formama digitalnog marketinga. Agencije koje posluju u okviru I&F McCann Grupe deo su McCann Worldgroup (www.mccannworldgroup.com),jedne od najvećih svetskih agencijskih mreža,osnovane 1902.godine koja posluje u više od 120 zemalja sveta, i u vlasništvu je Interpublic Group (IPG) (www.interpublic.com) sa sedištem u Njujorku.