Skopje Kreativa: Poveži me sa kreativnošću

“Poveži me sa kreativnošću” slogan je Festivala kreativnih industrija “Skopje Kreativa” koji se po peti put održava u glavnom gradu Makedonije

Ovaj renomirani festival za cilj ima razvoj i podsticaj kreativnih industrija, kao i podsticanje individualne kreativnosti, veštine i talenata. Tokom tri festivalska dana, Skoplje postaje kreativni centar regiona, mesto za razmenu znanja, iskustava koje na jednom mestu spaja poznata imena iz kreativne industrije regiona i Evrope, mlade talentovane umetnike, profesionalce, studente i srednjoškolce.

McCann Skopje već drugu godinu zaredom deo je ove kreativne priče i preko inspirativnog i svežeg kreativnog izraza vizuelno izražava ovogodišnju poruku Festivala: kreativnost je svuda oko nas, sposobna da nas poveže na različitim nivoima i preko različitih načina. Kreativni tim McCann Skopja osmislio je vizuelni identitet festivala kao i sve promtovne materijale, uljučujući TV animacije, katalog, brending lokacije, oficijalni program, i dr.


Ovogodišnji bogat i raznovrsni program čine prezentacije, projekti iz modnog dizajna, master predavanja, krativne radionice za decu i srednjoškolce i drugi zanimljivi programi. Posetioci će moći da uživaju u izložbama studenata, video i multimedijalnim projekcijama, kao i koncertima. Neizostavni deo festivala su pop-up prodavnice unikatnog nakita, filigrana, predmeta za kuću i modnih dodataka. Master predavanja održaće Karl Malmavala, dizajner iz Švedske sa dugogodišnjim iskustvom u IKEA-i i austrijanac Hajdulf Gerngros, priznati urbani dizajner. Pored njih, jedno od predavanja na temu „kreativnost i inspiracija“ imaće i Ivica Spasovski iz agencije McCann Skopje.

Tekst je objavljen na: http://www.advertiser-serbia.com/skopje-kreativa-povezi-sa-kreativnoscu/

 

"I&F McCann Grupa" jedna je od vodećih komunikacijskih mreža u Jugoistočnoj Evropi uspešno posluje u osam zemlja: Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Hrvatskoj, Sloveniji i Bugarskoj. Međunarodnim, regionalnim i lokalnim klijentima pruža najkvalitetnija strateška i kreativna rešenja za razvoj brendova, kroz sve kanale komunikacije. Agencije koje posluju u okviru "I&F McCann Grupe" deo su "McCann Worldgroup" (www.mccannworldgroup.com), jedne od najvećih međunarodnih mreža, koja danas posluje u više od 120 zemalja sveta, sa tradicijom dugom čak 111 godina, koja posluje u sastavu "Interpublic Group of Companies" (www.interpublic.com), najstarije američke multinacionalne komunikacijske korporacije, sa sedištem u Njujorku.