Otvaranje izložbe "A(r)tlantida" u Galeriji Novembar

Posetite izložbu A(r)tlantida koja će biti otvorena od 17.2.2022. u Galeriji Novembar. Na izložbi će biti predstavljeni radovi deset autora i autorki, a različite medijume i pristupe objedinjuje tema odnosa prema prirodi, promišljanja ekološke krize, zamišljanja moguće budućnosti čoveka, kao i poziciju i osećanja umetnika u pogledu ovih tema. Publika će videti kako na ove teme razmišljaju Nina Ivanović, Marija Avramović, Adrijenn Újházi, Milija Čpajak, Anastasija Pavić, Dunja Đolović, Marina Milanović, Kemil Bekteši, Nebojša Yamasaki Vukelić i Lazar Stojić.

Poštovani/e,

pozivamo vas da posetite grupnu izložbu A(r)tlantida koja će biti otvorena od 17.2.2022. u Galeriji Novembar. Na izložbi će biti predstavljeni radovi deset autora i autorki, a različite medijume i pristupe objedinjuje tema odnosa prema prirodi, promišljanja ekološke krize, zamišljanja moguće budućnosti čoveka, kao i poziciju i osećanja umetnika u pogledu ovih tema. Publika će videti kako na ove teme razmišljaju Nina Ivanović, Marija Avramović, Adrijenn Újházi, Milija Čpajak, Anastasija Pavić, Dunja Đolović, Marina Milanović, Kemil Bekteši, Nebojša Yamasaki Vukelić i Lazar Stojić.

Radovi na ovoj izložbi upravo i stvaraju utočište, kroz pokušaj da postave (te zatim i odgovore na) pitanje ekološke krize i odnosa prema životnoj sredini, kroz prizmu umetnosti u društvenom komentarisanju ovih tema. Sa druge strane, oni predstavljaju i svojevrstan osvrt na osećanja umetnika i umetnica na postojeće stanje životne sredine i prirodnih dobara, te na to na koji način nas ovakve okolnosti menjaju i za šta nas u budućnosti spremaju. Na kraju, ovi radovi delom i sami sebe preispituju, pred sebe stavljajući zadatak da odgovore na nešto mnogo izazovnije – na pitanje gde je (i da li je), uopšte, moguća ekološko osvešćena umetnost? Možemo li naučiti da živimo sa drugim bićima, vodeći računa o širini štete koju za sobom ostavljamo, te da li je saznanje da u tome nismo sami dovoljno jaka uteha? - Istaknuto je u katalogu izložbe.

Izložba će biti otvorena do 13.3.2022. Publika može posetiti galeriju svaki radni dan, sem ponedeljka, od 12-20h, subotom od 10-18h, a nedeljom od 10-14h.

* Oslanjamo se na odgovornost publike da se pridržava epidemioloških mera nošenja maski u zatvorenom prostoru i držanja socijalne distance.

Više informacija o izložbama na sajtu Galerije