Održana prva donatorska večera Bitef festivala

U okviru prve donatorske večeri Bitef festivala, u hotelu "Square Nine" održana je aukcija dela naših poznatih umetnika Vladimira Veličkovića, Uroša Đurića, Mihaela Milunovića i Vuka Vidora Veličkovića, kao i plakata i kataloga prvog izdanja Bitefa iz 1967. godine koji je dizajnirao Vladislav Lalicki.

Direktor Bitefa Miloš Latinović najavio je osnivanje Kluba prijatelja Bitefa i preneo je svoju zahvalnost svima koji su se odazvali pozivu:

- Nama u Bitefu ovo daje nadu da na putu na kome smo, nismo sami i uverava nas kako da je u našem društvu sazrela svest o neophodnosti podrške kulturi od strane biznisa, javnih ličnosti, diplomata i politike.

Obraćajući se okupljenima kao prijatelj Bitefa, čija je kompanija I&F McCann podržala festival, Srđan Šaper je rekao:

- Bitef je deo sveta u našem gradu i deo Beograda u svetu. Bitef su sva beogradska pozorišta zajedno i sva svetska pozoriša u Beogradu. Bitef smo mi ovde, kao građani Beograda, privremeni ili stalni, i kao građani sveta definitivno i za uvek. Zato podržati Bitef znači podržati nas same da doprinesemo boljem i širokogrudijem društvu, otvorenijem, pametnijem, produhovljenijem.

Svetozar Cvetković dirnuo je sve prisutne svojim rečima i pozvao da se pridruže podršci Bitefu govoreći o njemu kao stvaraocu tog "sveta" koji ne bi postao da 1967. godine Mira i Jovan nisu došli na ideju da "Svet" naprave u Beogradu.

Donatorskoj večeri su, između ostalih, prisustvovali i ambasadori SAD, Crne Gore i Švajcarske, slikari Uroš Đurić i Vuk Vidor Veličković, glumci Svetozar Cvetković, Tamara Vučković, Slaven Došlo, Isidora Minić, Branka Pujić, Maja Šuša i Milan Lučić, spisateljica Biljana Srbljanović i drugi.

Originalna vest objavljena je na: http://www.blic.rs/kultura/vesti/odrzana-prva-donatorska-vecera-bitef-festivala/2f8qvwp

I&F McCann Grupa jedan je od vodećih komunikacionih sistema koji 20 godina uspešno posluje u 12 zemlja jugo istočne Evrope i nordijske regije. Naš posvećen tim čini 600 talentovanih profesionalaca, koji svakodnevno sarađuju na integraciji marketinških kampanja, promotivnih aktivnosti, organizaciji događaja, dizajnu, planiranju i zakupu medijskog prostora, PR, produkciji, komunikaciji u oblasti zdravstva, kreiranju TV sadržaja,kao i na svim formama digitalnog marketinga. Agencije koje posluju u okviru I&F McCann Grupe deo su McCann Worldgroup (www.mccannworldgroup.com),jedne od najvećih svetskih agencijskih mreža,osnovane 1902.godine koja posluje u više od 120 zemalja sveta, i u vlasništvu je Interpublic Group (IPG) (www.interpublic.com) sa sedištem u Njujorku.