Nedeljnik i McCann Beograd obeležavaju godišnjicu početka pandemije

Magazin Nedeljnik, najtiražniji srpski njuzmagazin, rešio je da godišnjicu početka pandemije virusa korona (između ostalog) obeleži posebno dizajniranom naslovnom stranicom. Nakon velikog uspeha projekta “Hvala vam, doktori” i viđene naslovnice Nedeljnika sa dvoje heroja sa prve linije odbrane javnog zdravlja, uredništvo je pozvao tim agencije McCann Beograd da kreira naslovnu stranu. Dizajn naslovnice ovog specijalnog izdanja potpisuje Branko Rosić, ali ne novinar Nedeljnika, već Senior Art Director u beogradskoj agenciji McCann.

“Naslovna strana koju je kreirala Lidija Milovanović "Superheroji" već je osvojila nekoliko međunarodnih nagrada, a mislim da nova koju je napravio Branko Rosić "Izgubljena godina", takođe ima taj potencijal. Globalni direktor McCann-a, i jedan od najvećih dizajnera sveta, prošli put je pozvao Time magazin da uradi nešto slično, a ja mislim da je tako nešto pustio Time da bi ceo svet pričao o tome. To dovoljno govori koliko kreativne ljude ima McCann, i ja sam ponosan na našu saradnju u kojoj smo se dogovorili da kreativne naslovne strane, ono što nije nedeljna produkcija ili veliki intervjui, poverimo kreativnom timu McCann-a. Danima sam oko obeležavanja pandemije gledao šta su puštali svetski mediji, i osim žutog smajlija koji je pustio GQ nije bilo previše originalnih i viralnih rešenja. I zato ja zaista mislim da ovo što su napravili Lidija i Branko spada u vrh svetske štampe. A, usudio bih se da kažem i da su možda dva najbolja rešenja do sada u pandemiji”, kaže Veljko Lalić, glavni urednik Nedeljnika.

“Dani su samo brojevi. Svaki dan se nadamo da će sutra biti bolje, da će se sve ovo završiti. A vreme prolazi. Mi čekamo. Odbrojavamo dane. Jer, dani koji prolaze su samo brojevi koji su precrtani. Meseci su skupovi precrtanih brojeva. Crta za crtom. A godina skup tih linija. Jedna bezlična skupina. Praznina u obliku brojeva i linija. Naše vreme ne dolazi. Ono se odbrojava…”, dodaje Branko Rosić, Senior Art Director, McCann Beograd, dizajner naslovne stranice najnovijeg izdanja magazina Nedeljnik, opisujući svoju inspiraciju i kreativni koncept.

Pročitaj više na portalu magazina Nedeljnik.