Nedelja važnih razgovora o budućnosti advertajzinga

Ove godine je šezdeset peti po redu Cannes Lions festival trajao kraće i, prema mišljenju mnogih bio je znatno "tiši", ali ga je i ove godine posetio veliki broj ljudi čije je ime dobro poznato svetskoj advertajzing industriji. Istovremeno, događaj je bio sjajan povod za okupljanje McCann kreativaca iz Centralne i Jugoistične Evrope, koji su nam pomogli da prenesemo utiske sa najvažnijih razgovora, panela, predavanja i prezentacija.

O utiscima sa festivala čitali smo u izveštajima koje su ekskluzivno za MediaMarketing pripremile Sandra Vujović, kreativna direktorka McCann Podgorica, i Jana Savić Rastovac, kreativna direktorka McCann Beograd.

Najpre možete saznati kako je izgledalo otvaranje festivala i prve dodele nagrada po kategorijala Health & Wellness i Pharma.

Takođe, saznajte o čemu se razgovaralo tokom jednog od važnijih programa, Chief Creatives on the Beach, seriji otvorenih panela sa vodećim kreativnim direktorima svetskih agencija i velikih brendova.

Poseban izveštaj prati dešavanja na osmom godišnjem doručku koji organizuje The Interpublic Group (IPG), ovog puta prateći koncept "Shero" (teme koja je okupirala veliku pažnju festivala ove godine), ali i programa Women at Work koji je okupio nekoliko heroina današnjice koje svojim radom pomeraju kulturne, rasne i rodne stereotipe.

I&F McCann Grupa jedan je od vodećih komunikacionih sistema koji 20 godina uspešno posluje u 12 zemlja jugo istočne Evrope i nordijske regije. Naš posvećen tim čini 600 talentovanih profesionalaca, koji svakodnevno sarađuju na integraciji marketinških kampanja, promotivnih aktivnosti, organizaciji događaja, dizajnu, planiranju i zakupu medijskog prostora, PR, produkciji, komunikaciji u oblasti zdravstva, kreiranju TV sadržaja,kao i na svim formama digitalnog marketinga. Agencije koje posluju u okviru I&F McCann Grupe deo su McCann Worldgroup (www.mccannworldgroup.com),jedne od najvećih svetskih agencijskih mreža,osnovane 1902.godine koja posluje u više od 120 zemalja sveta, i u vlasništvu je Interpublic Group (IPG) (www.interpublic.com) sa sedištem u Njujorku.