Jana Savić Rastovac: Na Eurobestu ću govoriti o novom talasu kreativnosti sa ove strane Evrope

U fokusu ovogodišnjeg festivala bit će drugačiji pristup kreativnosti

Jana Savić Rastovac izabrana je da bude jedan od predavača na ovogodišnjem Eurobest festivalu koji organizuje Cannes Lions. Poziv da održi prezentaciju pred posjetiocima festivala veliko je priznanje za Janin kreativni rad i za agenciju iz koje dolazi i ova prilika pruža se samo najuglednijim evropskim kreativcima. Inače, moto ovogodišnjeg Eurobesta je "The House of Makers and Breakers". U fokusu festivala bit će drugačiji pristup kreativnosti. Eurobest slavi stvaraoce, eksperimentatore, inovatore, one koji grade i pretvaraju ideje u stvarnost, ali i buntovnike koji preispituju poznato i ruše status quo.

Jana Rastovac Savić, Creative Director McCann Beograd

"Možda baš zbog ovogodišnjeg motoa festivala moja priča o kreativnosti u okvirima malog budžeta izabrana je da bude predstavljena na Eurobestu," ističe Jana Savić Rastovac i dodaje: "Govoriću o novom talasu kreativnosti sa ove strane Evrope, o inovativnim kampanjama koje su nagrađene najvećim svetskim nagradama, i o svojevrsnom balkanskom kreativnom metodu rođenom pod pritiskom malih budžeta i daleko od očiju velikih "kreativnih centara".

Eurobest festival je manifestacija evropske kreativnosti koja na jednom mestu okuplja najbolje kreativce i projekte evropske scene komunikacija, inspiriše učenje, interakciju, debatu i zdravu meru kompetencije. Ove godine biće održan u belgijskom gradu Antverpenu.

Tekst je objavljen na portalu Media Marketing

"I&F McCann Grupa" jedna je od vodećih komunikacijskih mreža u Jugoistočnoj Evropi uspešno posluje u osam zemlja: Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Hrvatskoj, Sloveniji i Bugarskoj. Međunarodnim, regionalnim i lokalnim klijentima pruža najkvalitetnija strateška i kreativna rešenja za razvoj brendova, kroz sve kanale komunikacije. Agencije koje posluju u okviru "I&F McCann Grupe" deo su "McCann Worldgroup" (www.mccannworldgroup.com), jedne od najvećih međunarodnih mreža, koja danas posluje u više od 120 zemalja sveta, sa tradicijom dugom čak 111 godina, koja posluje u sastavu "Interpublic Group of Companies" (www.interpublic.com), najstarije američke multinacionalne komunikacijske korporacije, sa sedištem u Njujorku.