Murat Zubcevic novi direktor McCann Health za Nordijski region

McCann Copenhagen imenovao novog generalnog direktora za McCann Health koji će osnažiti rast u nordijskoj regiji

Murat Zubčević, iskusni lider u oblasti marketinga, brendiranja, komunikacija i digitalne tehnologije u zdravstvu, imenovan je na mesto direktora nordijske healthcare jedinice u McCann-a u Kopenhagenu.

McCann Health je tokom poslednjih nekoliko godina doživeo značajan rast i etablirao se kao vodeći partner za vrhunske svetske i lokalne farmaceutske, wellness i med-tech klijente.

Na tragu ovog uspeha, McCann iz Kopenhagena doveo je Murata Zubčevića da ojača regionalno vođstvo i podrži ambiciju da se McCann Health još više razvije regionalnu prisutnost.

„Srećan sam i počastvovan što će se Murat pridružiti našem timu. On donosi i lokalnu i međunarodnu ekspertizu, što će nam omogućiti da razvijemo dalje svoju zdravstveno-marketinšku ekspertizu i maksimizujemo naše usluge i vrednosti kako bismo bolje odgovorili na rastuće potrebe klijenata i svet zdravstvenih usluga koji se brzo menja , rekao je Tobias Smidth-Fibiger, generalni direktor, McCann Copenhagen. "Murat će nastaviti da gradi jaču poziciju za McCann Health, kao jednog od lidera u Nordijskom regionu, stvarajući ideje koje podstiču promene u životima ljudi, zasnovane na strategiji, kreativnosti i nauci."

Zubčević donosi preko 15 godina iskustva rada u zdravstvu i komunikaciji, sa velikim uspehom u liderstvu i postizanju merljivih rezultata za klijente i kompanije.

Radio je u oblasti zdravstvenih ulsuga u Kunde & Co, Adtomic, Vertic, a donedavno i kao senior direktor i vođa prakse za zdravlje i vertikalu BtB-a u Ogilvy Denmark. Što je još važnije, Murat takođe ima iskustva i sa klijentske strane, gde je vodio Global Digital Customer Engagement u Luncbeck-u, globalnoj farmaceutskoj kompaniji sa sedištem u Danskoj, gde se njegov rad fokusirao uglavnom na daleki istok, Evropu i Sjedinjene Države.

„McCann Health je proteklih godina poslovao izuzetno dobro i oduševljen sam što sam se pridružio jakoj agenciji sa jakim timom. Katagorija zdravstva i wellness-a  se brzo menja i mi takođe moramo da se menjamo. Budući da sam deo danskog i nordijskog menadžerskog tima u McCann-u, radujem se pokretanju i širenju u regionu kao i istraživanju mogućnosti izvan naše trenutne baze klijenata i servisnih linija , rekao je Murat Zubčević.