Mesto PR-a je u prvim redovima kada je u pitanju upravljanje promenama I omogućavanje da nas drugi vide

Autorski tekst Amre Jusović Alihodžić
Account/PR Manager u agenciji “McCann Sarajevo”
Tekst je objavljen u bosansko-hercegovačkom Dnevnom listu u četvrtak 27.03.2014.

Odnosi s javnošću, imaju značajnu ulogu u i prilagođavanju naše zemlje potrebama globalne ekonomije, otvaranju prema novim tržištima, razumevanju novog načina poslovanja i uređenja društva, a sve u cilju daljeg privrednog i socioekonomskog razvoja kao i poboljšanja slike i pozicije naše zemlje u svetu.

Dobri odnosi s javnošću od ključnog su značaja pri brendiranju, jer se ne možete osloniti samo na oglašavanje i prodajne akcije da bi ostvarili željeni imidž. Važno je da informacije dođu do bitnih javnosti. Kada je identitet brenda prepoznat, zadatak odnosa s javnošću je da široj javnosti približi njegove vrednosti. Mesto PR-a je u prvim redovima kada je u pitanju upravljanje promenama i omogućavanje da nas drugi vide, da imaju sliku o nama u skladu s ciljevima i etičkim načelima koje smo pred sebe postavili.

U agenciji „McCann Sarajevo“ trudimo se koristeci dugogodišnje iskustvo koje imamo u radu sa međunarodnim klijentima, da povežemo međunarodne kompanije sa lokalnim partnerima i  na taj način unapredimo njihovo poslovanje i razvoj. Zlatna pravila kojima se vodimo su što bolje razumevanje tržišta i publike i prilagođavanje različitim potrebama i karakteristikama svake pojedične ciljene javnosti, jer različite skupine javnosti imaju različite potrebe za informacijama te je veoma važno dati prave informacije pravim ljudima.  Razumevanje medija i novih tehnologija i planiranje komunikacije u skladu sa prirodom kanala koji koristimo za plasiranje poruka,  praćenje  trendova, analiza i razumevanje svih činilaca tržišta od mogućih rizika do potencijala...

O agenciji „McCann Sarajevo“

„McCann Sarajevo“ je agencija za komunikacije koja pruža spektar integrisanih komunikacionih usluga. Prisutni smo na tržištu Bosne i Hercegovine od 1997. i poslujemo u u okviru jednog od vodećih komunikacionih sistema u jugoistočnoj Evropi „I&F McCann Grupa''. Spajajući znanja i specifične alate jedne od najuglednijih svetskih agencija s entuzijazmom i stručnošću lokalnog tima, uspešno pružamo kvalitetne usluge našim klijentima u područjima: servis za klijente, strateško planiranje, razvijanje kreativnih koncepata, grafički dizajn, audio/video produkcija, digitalne usluge, event marketing i odnosi s javnošću. Dugi niz godina sarađujemo sa domaćim i međunarodnim klijentima kao što su: Coca-Cola, Raiffeisen banka, Violeta, Petrol BH Oil company, L'Oreal, Carlsberg, MasterCard, Nestle, BauWelt, Ekopak...

“I&F McCann Grupa” jedna je od vodećih komunikacijskih mreža u Jugoistočnoj Evropi uspešno posluje u osam zemlja: Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Hrvatskoj, Sloveniji i Bugarskoj. Međunarodnim, regionalnim i lokalnim klijentima pruža najkvalitetnija strateška i kreativna rešenja za razvoj brendova, kroz sve kanale komunikacije. Agencije koje posluju u okviru “I&F McCann Grupe” deo su „McCann Worldgroup“ (www.mccannworldgroup.com), jedne od najvećih međunarodnih mreža, koja danas posluje u više od 120 zemalja sveta, sa tradicijom dugom čak 111 godina, koja posluje u sastavu „Interpublic Group of Companies“ (www.interpublic.com), najstarije američke multinacionalne komunikacijske korporacije, sa sedištem u Njujorku.