McCann Sarajevo u top 3 najpoželjnija poslodavca

McCann Sarajevo i ove godine proglašen je jednim od „Najpoželjnijih poslodavaca u BiH“, gde se u sektoru „Marketing i PR“ pozicionirao u TOP 3 najpoželjnija poslodavca zauzevši visoko drugo mesto. U istraživanju čiji je cilj otkriti percepciju građana o kompanijama kao poslodavcima, a koje je sproveo portal MojPosao.ba učestovalo je 11.000 ispitanika iz cele zemlje, dok je u konkurenciji bilo 500 kompanija.

Dobar odnos poslodavca prema zaposlenima, pozitivno radno okruženje, sigurnost zadržavanja posla, visoki kvalitet proizvoda ili usluga te mogućnost povećanja plate, osnovni su kriteriji prema kojima je formirana rang lista najpoželjenijih poslodavaca u BiH. Na njoj McCann Sarajevo ostvario je do sada najbolji plasman. 

„U vrlo izazovnoj poslovnoj godini za većinu kompanija, posebno onih koje djeluju u polju advertisinga kao što smo mi, iza svakog uspjeha stoji veliki trud i rad. Stoga smo izuzetno sretni što smo unatoč brojnim, često i nepredviđenim, izazovima koje su nove okolnosti nametnule uspjeli ostvariti sjajne poslovne rezultate koji su doveli do širenja našeg tima za nekoliko novih profesionalaca. Ponosni smo što smo u ovom velikom istraživanju ponovno prepoznati kao kompanija privlačna za rad na našem tržištu, posebno ako uzmemo u obzir da rezultati ukazuju da su osobe koje traže posao sve češće u poziciji da biraju poslodavca za kojeg će raditi. Naše ambicije i dalje bit će usmjerene u njegovanje pozitivne korporativne kulture u kojoj poštujemo različitosti, osnažujemo kompetencije, otvoreno komuniciramo te kao tim postižemo vrhunske rezultate“, izjavila je Vesna Vlašić, direktorica agencije McCann Sarajevo.

Titulu Najposlodavca za 2021. godinu zaslužila je 51 kompanija, a najveći broj glasača bile su osobe između 25 i 34 godine starosti.

Vesna Vlašić na listi TOP 10 najuticajnijih osoba Nove Evrope.

Vesna Vlašić, direktorka McCann Sarajevo jedna je od TOP 10 najutjecajnijih osoba Nove Evrope koju dodeljuje časopis Kongress. Među 220 nominiranih za najuticajnije predstavnike kreativnih marketinških agencija, Vesna je u izboru TOP 10 pozicionirana na visokom 4. mestu. Kredibilitet, kreativnost, rezultati te zaostavština kategorije su u kojima je 1711 glasača, dodeljujući ocene od 1 do 5, kreiralo ovu listu.

 

Više pročitajte Kongres magazine