McCann Oslo: Muzički spot koji je u snimio automobil Citroën C3

Kada su norveške muzičke zvezde Highasakite lansirale novi singl „5 one million miles", ali bez odgovarajućeg mizičkog spota, u pomoć je pritekao McCann Oslo koji je animirao kompaniju Citroën da se pridruži ideji spajanja muzičkog spota sa reklamom za Citroën C3.

Među karakteristikama ovog automobila je i ugrađena kamera koja može da snima i fotografiše tokom vožnje – a ideja je bila da se to iskustvo prenese na „novi i drugačiji način”.

„Želeli smo da napravimo nešto vredno gledanja, a ne standardnu reklamu. Kada nam je rečeno da treba da smislimo nešto što podrazumeva upotrebu kamere u kolima, ideja se brzo rodila i, srećom, i Citroën i Highasakite bili su raspoloženi da učestvuju”, rekli su Danijel Eraker i Kristijan Lindvik, kreativci iz agencije McCann Oslo.

Pogledajte prvi muzički spot snimljen kamerom automobila: https://www.youtube.com/watch?v=qdHB-rxUwQc

I&F McCann Grupa jedan je od vodećih komunikacionih sistema koji 20 godina uspešno posluje u 12 zemlja jugo istočne Evrope i nordijske regije. Naš posvećen tim čini 600 talentovanih profesionalaca, koji svakodnevno sarađuju na integraciji marketinških kampanja, promotivnih aktivnosti, organizaciji događaja, dizajnu, planiranju i zakupu medijskog prostora, PR, produkciji, komunikaciji u oblasti zdravstva, kreiranju TV sadržaja,kao i na svim formama digitalnog marketinga. Agencije koje posluju u okviru I&F McCann Grupe deo su McCann Worldgroup (www.mccannworldgroup.com),jedne od najvećih svetskih agencijskih mreža,osnovane 1902.godine koja posluje u više od 120 zemalja sveta, i u vlasništvu je Interpublic Group (IPG) (www.interpublic.com) sa sedištem u Njujorku.