I&F McĆošak: Predavanje o novom Zakonu o oglašavanju

U okviru nove jesenje sezone predavanja, I&F McĆošak predstavio je novi Zakon o oglašavanju, koji se primenjuje od maja ove godine. Predavanje su održali Vanda Kučera (direktorka korporativnih poslova I&F McCann Grupe) i Miloš Stojković (advokat kancelarije Živković-Samardžić).

Novi Zakon o oglašavanju stupio je na snagu nakon reformi u oblasti medijskog zakonodavstva. Time je, na neki način zaokruženo uređenje medijskog prostora u legislativnom smislu, a samo oglašavanje, odnosno nastup brendova u javnosti, je kvalitetnije regulisano. „Novi zakon o oglašavanju je značajno usklađen sa evrosposkom regulativom, odnosno u velikoj meri odgovara potrebama komunikacija današnjeg vremena. Kao značajne novine, istakla bih regulisanje internet oglašavanja i uvođenje mogućnosti samoregulative i koregulacije – što dosadašnji zakon nije prepoznavao. Stvoren je i zakonodavni okvir koji omogućava da se posebno posvetimo brizi o deci i maloletnim licima, bar kada je reč o industriji oglašavanja. Za nas iz I&F McCann Grupe rad na unapređenju poslovnog okruženja, zakonskih okvira i standarda je od velikog značaja, jer verujemo da se uređenjem poslovanja u našoj industriji stiču uslovi za razvoj cele oblasti oglašavanja i svih koji na tom segmentu tržišta posluju.” objasnila je Vanda.

I&F McĆošak svake poslednje srede u mesecu organizuju Američki kutak u Beogradu i I&F McCann Grupa, kako bi doprineli boljem razumevanju delatnosti i prenošenju znanja i veština koje čine savremeni svet komunikacija.

Tekst je objavljen na: http://marketingmreza.rs/if-mccosak-predavanje-o-novom-zakonu-o-oglasavanju/

I&F McCann Grupa jedan je od vodećih komunikacionih sistema koji 20 godina uspešno posluje u 12 zemlja jugo istočne Evrope i nordijske regije. Naš posvećen tim čini 600 talentovanih profesionalaca, koji svakodnevno sarađuju na integraciji marketinških kampanja, promotivnih aktivnosti, organizaciji događaja, dizajnu, planiranju i zakupu medijskog prostora, PR, produkciji, komunikaciji u oblasti zdravstva, kreiranju TV sadržaja,kao i na svim formama digitalnog marketinga. Agencije koje posluju u okviru I&F McCann Grupe deo su McCann Worldgroup (www.mccannworldgroup.com),jedne od najvećih svetskih agencijskih mreža,osnovane 1902.godine koja posluje u više od 120 zemalja sveta, i u vlasništvu je Interpublic Group (IPG) (www.interpublic.com) sa sedištem u Njujorku.