Grupna izložba u galeriji Novembar

Pozivamo vas na grupnu izložbu Highlights, koja će u galeriji Novembar biti otvorena od 2.12.2021. do 31.12.2021.

Grupnom izložbom Highlights / Zimski vrhunci, galerija Novembar podseća na radove umetnica i umetnika koji su izlagali u našoj galeriji, ali i upoznaje sa delima umetinka čije radove ćete imati priliku da viditi u Novembru. Ovom izložbom dajemo priliku posetiteljkama i posetiocima da se osvrnu na jedinstven odabir umetničkih dela, vrednosti koje zastupamo, teme i stilove koji su prisutni na savremenoj likovnoj sceni.

Među odabranim radovima su dela umetnice Ane Milenković čijom samostalnom izložbom je galerija Novembar otvorena, crteži Selene Vicković čijim radovima se iznova vraćamo, vedri crteži Maria Kolarića i Emilije Radojičić, nove skulpture Milije Čpajaka, umetnički objekti Brankice Žilović-Chauvain, akvareli Olivere Parlić, kolaži Dunje Đolović, crteži i slike Aleksandre Branković, kao i kolaži Vladimira Lalića, umetnika čije nove radove ćemo predstaviti našoj publici sledeće godine.

Odabirom umetničkih dela različitih stilova, pristupa, medijuma, tehnika prikazaćemo polja interesovanja umetnica i umetnika danas. Na ovoj grupnoj izložbi kolažnog karaktera videćemo kako umetnost daje odgovore na društvene ili lične dileme, koja pitanja postavlja i koji su novi pravci ka kojima se autori kreću. Takođe, cilj izložbe je da podstakne vrednovanje i kupovinu dela savremene umetnosti.

Otvaranje izložbe će u četvrtak, 2.12. trajati u periodu od 18-20h, a izložba se može posetiti svakog radnog dana osim ponedeljka od 12-20h, subotom od 10-18h i nedeljom od 10-14h.

Dobrodošli na Highlights / Zimske vrhunce, vidimo se u decembru u Novembru!

 

 * računamo na Vaše odgovorno ponašanje - držanje fizičke distance i nošenje zaštitnih maski prilikom posete galerije je i dalje obavezno.

 

Izvor: Galerija Novembar