Campaign proglasio MCCANN WORLDGROUP EUROPE agencijskom mrežom 2019. godine

MCCANN WORLDGROUP EUROPE PROGLAŠEN JE EMEA (EVROPA, SREDNJI ISTOK I AFRIKA) REKLAMNOM AGENCIJSKOM MREŽOM GODINE OD STRANE RENOMIRANOG ADVERTAJZING MAGAZINA CAMPAIGN

Ovo je prva godina u kojoj je magazin uspostavio EMEA kategoriju, a McCann je pokazao snažan regionalni rast, stekao niz novih poslovnih partnera u regionu, ali razvio i istraživanja o ponašanju potrošača i osvojio brojne nagrade. Agencije u okviru I&F Grupe doprinele su uspehom na festivalima Effie, Eurobest i Golden Drum. Žiri su činili brojni marketinški stručnjaci iz vodećih svetskih brendova i urednički tim magazina Campaign.

„Želim da se zahvalim našim klijentima širom EMEA na njihovoj spremnosti da pomeraju granice marketinga kako bi unapredili svoje poslovanje, kao i da čestitam našim strateškim i kreativnim liderima na pronalaženju efikasnih kreativnih rešenja koja unapređuju reputaciju i prodaju naših klijenata, kao i našim poslovnim liderima na njihovom kontinuiranom fokusu i nagonu“, rekao je Haris Dajmond, predsednik i izvršni direktor McCann Worldgroup.

Srđan Šaper, osnivač I&F Grupe, dodaje: “Ovo je veliko priznanje za sve koji svakodnevno stvaraju u McCann agencijama širom EMEA regiona. Snaga ljudi udružena sa kreativnošću, znanjem i strašću je ono što stvara nezaboravne i efektivne kampanje.”

„Ključ našeg uspeha su naši ljudi. Imamo fantastičnu mešavinu talenata koji obezbeđuju nenadmašivo liderstvo i priznanja i za našu agenciju i za naše klijente u oblasti kreativnosti i efikasnosti – ključnim faktorima koji doprinose ovom rangiranju. Posebno sam ponosan na fokus, raznovrsnost i doslednost – rezultate velikog i stalnog napora u našem timu koji broji 3000 ljudi,” rekao je Pablo Voker, predsednik McCann Worldgroup Europe.

“Ovo je veliki uspeh i za naše agencije koje su doprinele priznanju osvojenim nagradama na festivalima Effie, Eurobest i Golden Drum. To je još jedan pokazatelj zajedništva mreže agencija i strast timova da rade sa klijentima u kreiranju komunikacije koja je i kreativna i efektivna,” rekao je Vladimir Dimovski direktor McCann Adriatic.

U svom prvom rangiranju agencija u ovom regionu, žiri je smatrao da je McCann Worldgroup Europe doživeo svoju najuspešniju godinu. Agencije koje su deo I&F Grupe snažno su doprinele ovom priznanju relevantnim advertajzing nagradama i priznanjima, posebno jer upravo te agencije čine četvrtinu ukupnog broja McCann agencija koje su ovim putem rangirane.