Budućnost marketinga u Makedoniji

Irina Maja, Growth Director u agenciji McCann Skopje, bila je jedna od panelista na skupu koja je okupila makedonsku marketinšku elitu, kreativce i influenserenike kako bi razgovarali o budućnosti i problemima makedonske advertajzing scene.

Kroz diskusiju panelista i pitanja publike, identifikovano je nekoliko pitanja: značaj istraživanja tržišta, ulaganja u odgovarajući sadržaj za tradicionalne, kao i bolja regulacija digitalnih medija.

Iako je glavni zaključak bio da makedonska advertajzing scena ima sjajnu budućnost, i makedonske marketinške agencije su za budućnost, praćenje i implementaciju najnovijih trendova spremne, ipak se ne može zanemariti "odliv mozgova", posebno u kreativnim industrijama, što je potvrđeno i od strane svih panelista.

I&F McCann Grupa jedan je od vodećih komunikacionih sistema koji 20 godina uspešno posluje u 12 zemlja jugo istočne Evrope i nordijske regije. Naš posvećen tim čini 600 talentovanih profesionalaca, koji svakodnevno sarađuju na integraciji marketinških kampanja, promotivnih aktivnosti, organizaciji događaja, dizajnu, planiranju i zakupu medijskog prostora, PR, produkciji, komunikaciji u oblasti zdravstva, kreiranju TV sadržaja,kao i na svim formama digitalnog marketinga. Agencije koje posluju u okviru I&F McCann Grupe deo su McCann Worldgroup (www.mccannworldgroup.com),jedne od najvećih svetskih agencijskih mreža,osnovane 1902.godine koja posluje u više od 120 zemalja sveta, i u vlasništvu je Interpublic Group (IPG) (www.interpublic.com) sa sedištem u Njujorku.