Šta bi ste Vi uradili da vam neko pokloni još jedan dan u godini?

Taman kada ste pomislimo da posle “nikad kraja” januara dolazi “kratki” februar i da je na vidiku kraj zime, svake četvrte godine nas neprijatno iznenadi taj 29-i dan. Još jedan radni dan, još jedan dan do plate, još jedan dan zime... i oni kojima je rođendan tog dana zaborave da se vesele posle četiri godine čekajući ga, osim ako ste rođeni u Irskoj jer tamo postoji zakon da oni koji ugledaju prvi put svet 29 februara od države dobijaju 100 irskih funti...da ne govorimo o problemu u kojem se nađu oni koji prave kalendare, agende, rokovnike, planove... čak i Google svake četvrte godine ponavlja istu nezanimljivu naslovnu stranu...

Postoji verovanje da oni rođeni na ovaj dan su obdareni „šestim čulom“ i poseduju posebne talente...Možda je to inspirisalo kreativce iz McCann Tirana da ovaj „neočekivani“ poklon koji dobijamo svake četvrte godine proglase za #MeKenLeapDay .

Većina nas se uvek žali kako nikad nema dovoljno vremena, ali šta bi uradili da imate „jedan dan više“? Od toga su pošli kreativci u McCann Tirani i pozvali svoje zaposlene da osmisle kako bi oni proveli 29 februar uz obećanje da će najbolji predlog biti realizovan kroz team building.

Cela ideja realizovana je kroz zanimljive ilustracije koje je osmislila art dirkektorka McCann Tirana Flonia Vasia.

“Sve se desilo spontano…Imajući u vidu da se 29 februar dešava u našim životima jednom u četiri godine, mislili smo da bi bilo lepo da tom danu damo naglasimo poseban značaj koji već ima i nekom svojom aktivnošću“ kaže Flonia Vasia i dodaje: „Kako ove godine 29 februar pada u ponedeljak koji mnogima nije omiljeni dan jer je prvi radni dan, odlučili smo da taj dan posvetimo nama, zaposlenima u McCann Tirana kroz team building. Pozvali smo sve kolege da daju svoje predloge i kreirali za svaki od predloga po jedan Facebook post koji prati # #MeKenLeapDay što predstavlja zanimljivu igru reči jer MeKen osim što je lokalna transkripcija imena naše agencije McCann, istovremeno  na albanskom znači i “biti”. U ovom slučaju “Biti (alb. me ken) prestupni dan” znači i “McCann prestupni dan”.

Dodatna aktivacija postignuta je kroz glasanje na društvenim mrežama agencije, Facebook stranici McCann Tirana https://www.facebook.com/tirana.mccann/. Tako će svi imati priliku da kroz stavljanje svog „like“ na neku od ilustracija izaberu predlog koji im se najviše dopada.

Predlozi su bili više nego inovativni i zanimljivi. Tako bi akaunt Joni napravio zabavu na otvorenom sa pevanjem hitova iz 80-ih, njegova koleginica iz finansija Lindita bi isto pevala, ali partizanske pesme sa sve vatrometom na izviđačkom izletu, dok bi Gazi kolege naučio nekim plesnim pokretima. Jonida bi dan provela u takmičenju sa kolegama u Monopolu (inspirisana verovatno time da joj je posao kontrola budžeta), PR menadžerka Sibel bi povela kolege na piknik gde bi svako sa sobom poneo omiljeno posuđe, Soni bi isto to, samo bi umesto omiljenog posuđa svako poneo omiljeno pivo, dok bi generalna direktorka Suela kolege počastila sa baklavama. Bilo je i onih koji su više skloni sportskim aktivnostima, kao što je akaunt Elvin koji bi organizovao vožnju biciklima, ili Gita koja bi umesto bicikla, radije da „vozi“ konje. Njena koleginica Jonida bi kolege povela u spa, a media planer Besard na paintball...pa ko živ, ko mrtav.

Kolači sa šeficom: Suela bi kolege povela na baklave

McCann Tirana Leap Day

Gangnam style: Shake it baby ili "đuskanje" sa Gazijem

McCann Tirana Leap Day

Piknik sa omiljenim pivom... i Sonijem

McCann Tirana Leap Day

Wannabe "Elton Joni"

McCann Tirana Leap Day

Čija je Peta avenija? Monopol sa Jonidom

McCann Tirana Leap Day

Na partizanskom uranku sa Linditom

McCann Tirana Leap Day

Ako mogu u Finskoj... Jonida bi sa kolegama u spa...

McCann Tirana Leap Day

Besard bi poveo kolege na paintball... pa ko živ, ko...

McCann Tirana Leap Day

Glasanje traje do kraja februara, a pobednički predlog kako provesti 29 februar će biti realizovan kroz team building event zaposlenih.

Pozivamo i Vas da glasate na Facebook stranici McCann Tirana https://www.facebook.com/tirana.mccann/  za predlog koji se Vama najviše dopada i pomognete kolegama iz McCann Tirana da provedu 29 februar ne kao još jedan običan radni dan, nego kao  #MeKenLeapDay !!!!

A gde bi ste Vi poveli Vaše kolege 29 februara??

"I&F McCann Grupa" jedna je od vodećih komunikacijskih mreža u Jugoistočnoj Evropi uspešno posluje u osam zemlja: Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Hrvatskoj, Sloveniji i Bugarskoj. Međunarodnim, regionalnim i lokalnim klijentima pruža najkvalitetnija strateška i kreativna rešenja za razvoj brendova, kroz sve kanale komunikacije. Agencije koje posluju u okviru "I&F McCann Grupe" deo su "McCann Worldgroup" (www.mccannworldgroup.com), jedne od najvećih međunarodnih mreža, koja danas posluje u više od 120 zemalja sveta, sa tradicijom dugom čak 111 godina, koja posluje u sastavu "Interpublic Group of Companies" (www.interpublic.com), najstarije američke multinacionalne komunikacijske korporacije, sa sedištem u Njujorku.