Pavle Banović u galeriji Novembar

Otkako se pojavio na likovnoj sceni Beograda, Pavle Banović je dao publici i kritici ono što žele – sadržaj vredan konzumiranja. Od studentskih radova sa Likovne akademije do Mangelos nagrade prošle godine Pavle Banović uspeva da nam drži pažnju. U svojim radovima Pavle se bavi temama – konzumacijom sadržanja, pažnjom, proizvodnjom želje, ali i šire, Internet kulturom, pop kulturom, estetikom društvenih mreža, svakodnevnim životom off i online, kao i ljubavlju i telesnošću u današnje vreme. Radovi izloženi u Galeriji Novembar predstavljaju dosadašnji opus sačinjen od video radova, video performansa, fotografija i konceptualnih radova.

Izložba traje do 23. aprila.

Posetioci mogu pogledati radove u Galeriji Novembar – od utorka do petka od 12-20h, subotom od 10-16h i nedeljom od 10-14h.

Pavle Banović (1998, Beograd) je završio osnovne i master studije novomedijske umetnosti na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Bio je član mladog umetničkog kolektiva Institut za aplauz, kao i aktuelnog projekta pod nazivom Društvo udružene odgovornosti / d.u.o. Radio je i izlagao u prostorima koji uključuju Muzej savremene umetnosti, Gete-institut, Umetnički prostor U10 i Galeriju Podroom u Beogradu, Galeriju P74 u Ljubljani i Kunstlerhaus u Beču. Dobitnik je nagrada Telekom Srbije (2018), MFRU (2020) u Mariboru, i nagrade Mangelos (2022).

Izvor: Galerija Novembar