Najbolje reklame u 2021. po izboru kolega

Norveška poštanska služba Posten

„2022. godine navršava se pedeset godina otkako je u Norveškoj postalo legalno voleti koga god želite – srećan Božić i Nova godina. A možda je vreme da Deda Mrazu damo malo slobodnog vremena. Svaka čast našim prijateljima u POL marketing agenciji što su napravili ovu kampanju za norvešku poštansku službu Posten“.

Siv Trælvik Breien – Creative Director, McCann Oslo & Jan Petter Ågren – Creative Director, McCann Oslo

Heineken | We'll Meet Again

„Nakon globalno nagrađivane kampanje Shutter ads, Heineken nastavlja s odličnim kampanjama i ove godine. Jedna od njih je “We’ll Meet Again” koja podcrtava da smo prije svega socijalna bića očajnički željna međusobnog kontakta i neodoljivo šarmantno ilustrira koliko trebamo jedni drugima te tom potrebom za zajedništvom daje nadu u budućnost našim problemima nagrižene civilizacije“.

Daniel Vuković - Chief Creative Director, McCann Zagreb

 Fresh Start from Extra Gum

„Kampanja se zasniva na strategiji komunikacije brenda Extra, koja je fokusirana na samopouzdanje koje dolazi iz svežeg daha. Odmah nakon godine pandemije sa bezbrojnim ozbiljnih reklama za Covid-19, Extra je doneo novu tačku gledišta podsećajući sve na činjenicu da bismo svi mogli da iskoristimo novi početak. U odličnom izvođenju, brend priča priču o proizvodu na jedan emocional i uključujući način, sa optimističnim i pozitivnim tonom. Verujem da je veća verovatnoća da će priče zbog kojih se publika oseća uključeno postati deo naše podsvesti, čineći tako imidž brenda mnogo uticajnijim“.

Flonia Vasia - Creative Director, McCann Tirana

Womb stories

„Primer fanatastično ispričane priče o životima žena, u besprekornoj art direkciji, sa jasnom i smislenom ulogom brenda. Malo umetničko delo“.

Jana Savić Rastovac- Executive Creative Director, McCann Beograd