McCann Worldgroup prva u Evropi i druga u svetu po efikasnosti

 

Agencijska mreža McCann Worldgroup proglašena je najuspešnijom u Evropi i drugom najefikasnijom i najnagrađivanijom agencijskom mrežom u svetu u 2014. godini po globalnom Effie Indexu efikasnosti.

Effie Index prepoznaje i rangira najuspešnije agencijske mreže, pojedinačne agencije i nezavisne agencije, kao i oglašivače i brendove kroz analizu kriterijuma tržišne efektivnosti poslovanja i uspešnosti na festivalima i takmičenjima širom sveta.

Effie Index efikasnosti

Globalnom uspehu McCann Worldgroup doprineli su proglašenje evropskog ogranka agencije McCann za najuspešniju agencijsku mrežu u Evropi u prošloj godini, kao i uspeh članice McCann Worldgroup agencije FP7 iz Dubaija koja je najuspšenija agencija sa područja Bliskog istoka i druga najuspešnija pojedinačna agencija u 2014.godini. Pored toga, McCann CEE kojoj pripada i I&F McCann Grupa u okviru koje posluju McCann agencije u pet zemalja jugoistočne Evrope prošle godine proglašena je za najuspšeniju agencijsku mrežu u ovom delu Evrope na takmičenju Golden Drum.

Effie Index efikasnosti je najugledniji svetski kriterijum za rangiranje tržišne efektivnosti i uspešnosti i svake godine je najbolji parametar za agencije, oglašivače i brendove čije su marketinške aktivnosti postigle najbolje rezultate na tržištu.

"I&F McCann Grupa" jedna je od vodećih komunikacijskih mreža u Jugoistočnoj Evropi uspešno posluje u osam zemlja: Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Hrvatskoj, Sloveniji i Bugarskoj. Međunarodnim, regionalnim i lokalnim klijentima pruža najkvalitetnija strateška i kreativna rešenja za razvoj brendova, kroz sve kanale komunikacije. Agencije koje posluju u okviru "I&F McCann Grupe" deo su "McCann Worldgroup" (www.mccannworldgroup.com), jedne od najvećih međunarodnih mreža, koja danas posluje u više od 120 zemalja sveta, sa tradicijom dugom čak 111 godina, koja posluje u sastavu "Interpublic Group of Companies" (www.interpublic.com), najstarije američke multinacionalne komunikacijske korporacije, sa sedištem u Njujorku.