Kampanja agencije „McCann Tirana“ za kompaniju „Carrefour Albanija“

Agencija „McCann Tirana“ započela je 2013. godine saradnju sa kompanijom „Carrefour“ jedanim od najvećih svetskih trgovinskih lanaca koji je od prošle godine prisutan na tržištu Albanije. Kreativni tim agencije „McCann Tirana“ dobio je zadatak da predstavi promene na tržištu maloprodajnih usluga koje su nastupile kupovinom trgovinskog lanca „Euromax“ od strane kompanije „Carrefour“. Cilj je da se ova kompanija pozicionira kao vodeći maloprodajni lanac na albanskom tržištu kroz odgovarajući strateški pristup, plan komunikacije i njegovu realizaciju kroz ATL, BTL i digital.

Osmišljen je originalni poziv kupcima “Carrefour. Baš kao što treba da bude” sa ciljem da kupci u Albaniji steknu naviku kupovine u maloprodajnim objektima “Carrefour” i da to bude omiljeni snabdevač prosečnog potrošača. Da bi se to postiglo, neophodno je da svi segmetni kupovine budu baš kao što bi trebalo da budu: cene da budu niske i prisupačne, ponuda proizvoda atraktivna i kvalitetna, prodavnice da budu dobro snabdevena, a prodavci ljubazani sa pozitivnim pristupom punim poštovanja prema kupcu.

Više zadovoljstva prilikom kupovine predstavlja i više zadovoljstva u svakodnevnom životu kupca.

Pored televizijskih reklama, kampanja je realizovana i kroz štampu, OOH kampanju - CTL, bilborde, oglasne prostore na autobuskim stanicama, kao i u svim Carrefour prodavnicama. Posebna pažnja posvećena je tome kako kupci doživljavaju novi brend. Potrošači su pozvani putem društvenih mreža i radija da učestvuju u otvaranju “Carrefour” prodavnice u centru Tirane koja je imala velikog odjeka u javnosti sa prisustvom  javnih ličnosti, brojnim poklonima za posetioce i jedinstvenom porukom “Carreforu cena je uvek u pravu”.

 

Reklamni spot agencije McCann Tirana za kompaniju Carrefour:

Tekst je objavljen na portalu: Media Marketing

“I&F McCann Grupa” jedna je od vodećih komunikacijskih mreža u Jugoistočnoj Evropi uspešno posluje u osam zemlja: Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Hrvatskoj, Sloveniji i Bugarskoj. Međunarodnim, regionalnim i lokalnim klijentima pruža najkvalitetnija strateška i kreativna rešenja za razvoj brendova, kroz sve kanale komunikacije. Agencije koje posluju u okviru “I&F McCann Grupe” deo su „McCann Worldgroup“ (www.mccannworldgroup.com), jedne od najvećih međunarodnih mreža, koja danas posluje u više od 120 zemalja sveta, sa tradicijom dugom čak 111 godina, koja posluje u sastavu „Interpublic Group of Companies“ (www.interpublic.com), najstarije američke multinacionalne komunikacijske korporacije, sa sedištem u Njujorku.