HUMANITARNI TURNIR "MALI FUDBAL – VELIKO SRCE"

Sedamnaest kompanija učestvovalo je na humanitarnom turniru BELhospice centra kako bi prikupile pomoć za palijativno zbrinjavanje onkoloških pacijenata.

I&F McCann Grupa učestvovala je na humanitarnom turniru „Mali fudbal – veliko srce“ u organizaciji BELhospice centra koji prikuplja donacije za palijativno zbrinjavanje onkoloških pacijenata u odmaklim fazama bolesti. Na takmičenju je učestvovalo 17 timova kompanija koje su se odazvale pozivu da pomognu u prikupljanju sredstava za pomoć onima koji se brinu o pacijentima terminalno obolelim od malignih bolesti.

Tim I&F McCann Grupe činili su zaposleni u agencijama koje posluju u okviru I&F McCann Grupe, kao i nekolicina bivših zaposlenih, tzv. „veterana“, koji su se borili za pehar BELhospice, uz bodrenje svojih kolega.


„Vrlo sam ponosna zbog toga što smo bili deo ove inicijative i ovu priliku bih iskoristila da se zahvalim fudbalskom timu I&F McCann Grupe, kao i timovima svih ostalih kompanija koje su učestvovale, i navijačima koji su došli da podrže svoje kolege”, kaže Tijana Škorić Tomić, izvršna direktorka I&F McCann Grupe, i dodaje: „Uvek kada smo u prilici kao kompanija, ali i pojedinci, rado učestvujemo na ovakvim akcijama. I&F McCann Grupa i agencije u njenom sastavu od svog nastanka pomažu različite humanitarne projekte i aktivnosti. “

Jedan od najzapaženijih i sigurno najčešće spominjan na turniru od strane komentatora, poznatih voditelja Igora Brakusa i Smiljana Banjca, bio je Aleksandar Milićević iz agencije Universal Media, koja posluje u okviru I&F McCann Grupe. Aleksandar kaže da mu je bilo zadovoljstvo da učestvuje u ovoj humanitarnoj akciji i dodaje: „Nismo uspeli da postignemo zapaženiji rezultat, ali za nas je najveći uspeh što smo se lepo družili i u ime kompanije I&F McCann Grupa učinili humano delo i pružili pomoć ljudima kojima je ona zaista potrebna. Zahvaljujem se navijačima čija nam je podrška mnogo značila. Takođe bih pohvalio komentatore turnira, koji su imali neverovatnu inspiraciju dok su komentarisali dešavanja na terenu. Vratićemo se rado sledeće godine, sigurno mnogo uigraniji, jači, i sa željom da ponovo damo doprinos u ovoj divnoj humanitarnoj akciji.“


Turnir „Mali fudbal – veliko srce“ održava se svake godine sa ciljem da se prikupe sredstva za rad organizacije BELhospice, kao i da se podigne svest javnosti o potrebama za palijativnim zbrinjavanjem pacijenata obolelih od raka, koje je u Srbiji još uvek dostupno malom broju pacijenata. BELhospice je 2015. godine započeo veliku kampanju pod sloganom „Budi tu!” sa ciljem da prikupi donacije za izgradnju prvog stacionarnog hospisa u Srbiji koji će značajno podići kvalitet života terminalno obolelih pacijenata i njihovih porodica.

Tekst je objavljen na: http://www.ueps.org.rs/humanitarni-turnir-mali-fudbal-veliko-srce/

 

"I&F McCann Grupa" jedna je od vodećih komunikacijskih mreža u Jugoistočnoj Evropi uspešno posluje u osam zemlja: Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Hrvatskoj, Sloveniji i Bugarskoj. Međunarodnim, regionalnim i lokalnim klijentima pruža najkvalitetnija strateška i kreativna rešenja za razvoj brendova, kroz sve kanale komunikacije. Agencije koje posluju u okviru "I&F McCann Grupe" deo su "McCann Worldgroup" (www.mccannworldgroup.com), jedne od najvećih međunarodnih mreža, koja danas posluje u više od 120 zemalja sveta, sa tradicijom dugom čak 111 godina, koja posluje u sastavu "Interpublic Group of Companies" (www.interpublic.com), najstarije američke multinacionalne komunikacijske korporacije, sa sedištem u Njujorku.