Brana Pantić i njegov put u Kopenhagen

Imam tu sreću da dosta sarađujem sa kolegama iz Kopenhagena, pružajući tehničku podršku, pa mi to daje priliku i da ih posetim s vremena na vreme. Saradnja sa kolegama odande je uvek bila sjajna, puna razumevanja i poštovanja, a boravak tamo i bliža saradnja sa njima uvek prija skoro kao odmor.

Moj poslednji odlazak tamo je bio prilično inspirativan, pošto me je poslužilo vreme i imao sam malo slobodnog vremena da provedem šetajući prelepim gradom. Kopenhagen je jedan od gradova u kojima često zateknem sebe kako nasmejan, zadivljen, šetam naokolo jednostavno upijajući njegovu lepotu. Svaki dan sam birao neku drugu rutu kojom ću da idem, makar samo do hotela i nikad nisam pogrešio, svaka šetnja je bila ispunjavajuća.

Kopenhagen je moderan grad, ali se vidi da jako paze na očuvanje tradicije, pa tako pored izuzetnih, očuvanih starih zdanja odmah sa druge strane kanala izgrađene su moderne zgrade i naselja koji odišu istim duhom i jednako su inspirativne.

Ostaje mi još neispunjena želja, kad budem imao dovoljno slobodnog vremena, da ceo dan provedem na tamo omiljenom prevoznom sredstvu – biciklu. Na taj način ću moći da obiđem mnogo više, vidim što više delova ovog grada koji za svaku moju posetu nudi nešto novo.

„Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.“